Vilket Smart TV-system din TV använder: alternativ beroende på märke

För många användare är operativsystemet för sin 75 tums Smart TV en obetydlig detalj, eftersom de tillgriper externa enheter som Apple TV, Chromecast med Google TV eller liknande. Men det finns också de som inte vill ha komplikationer och har allt på samma plats. Det är därför det är viktigt att veta vilket operativsystem varje tv-tillverkare använder. Så att när du måste välja du vet vad du kan förvänta dig av var och en av dem eller inte.
En fråga om alternativ och resurser

När en TV-tillverkare bestämmer sig för att välja en eller annan Smart TV-plattform delvis handlar det om en enkel fråga om resurser och alternativ. Eftersom det inte är lätt att utveckla ett proprietärt system. Dessutom, även om du vill ha några av de stora varumärkena som har det idag kom att göra det från början. Till exempel köpte LG WebOS.

När du inte har ekonomiska resurser för att möta din egen utveckling eller om du inte är intresserad, eftersom vad du letar efter är att erbjuda det maximala antalet alternativ till dina användare för att se det bästa streaming tjänsterna på nätet är när du väljer att satsa på lösningar som Android TV. Och det är vad fler tillverkare gör än du kanske tror. Även om det inte är det enda licensierade operativsystemet som du är intresserad av att veta. Det finns också Amazon Fire TV eller Roku, plattformar med många möjligheter och en bra nivå av mognad.

Hur som helst, låt oss granska varumärkena och deras smarta TV-plattformar, fördelar och nackdelar. Så du vet vad du kommer att hitta när du satsar på det ena eller det andra.
Android TV

Googles operativsystem för smarta TV-apparater är alternativet för vilka märken som Philips eller Sony bland annat har hamnat på vadslagning. Ett klokt beslut för många, för fram till dess var erfarenheten med tidigare teles-modeller ganska dålig jämfört med de nuvarande och även med den som vid den tiden erbjöd LG eller Samsung.

Varumärkena som satsar på Android TV är: B & O, Hisense, Haier, Iris, Philips. LeEco, Sharp, Sony, TCL, Toshiba, Grundig och Beko. Här nämner också andra varumärken såsom Xiaomi eller OnePlus att även om de använder Android TV (eller Android AOSP om vi vill ange en lite mer) utnyttja för att sätta sin egen ansökan eller Launcher.